Meiju Niskalan uusin teos Helsinki Biennaaliin

Meiju @ Helsinki Biennaali

Meiju Niskalan tavoite on luoda kohtaamisia ja vuorovaikutusta ja siten synnyttää keskustelua ihmiskunnasta, maailmasta ja hyvästä elämästä. Tulevana kesänä hänen uusin teoksensa nähdään Helsinki Biennaalissa. Tulevan teoksen ytimessä on kohtaaminen: ihminen kohtaa itsensä, toisen ihmisen, toiset lajit ja ympäristön.

Niskala luo Vallisaareen teoksen Tulin kyllä ajatelleeksi, mutta hieman liian myöhään (2020), jossa osallistujat vaeltavat maisemassa, kallioilla ja niityllä, kuulokkeista tulevia ohjeita seuraten. Niskalan tapahtumallisessa teoksessa yhdistyy taiteilijan tausta esitystaiteilijana ja kirjailijana. Samalla teosta voi luonnehtia poeettiseksi ja tapahtumalliseksi kuunnelmaksi.

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen Helsinki Biennaali avautuu yleisölle 12.6. ja kantaa nimeä Sama meri. Biennaali esittelee 40 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, ja teoksista 75 prosenttia on täysin uusia ja ennennäkemättömiä.

Lue lisää: https://helsinkibiennaali.fi/